Súgó

Gyártó A készüléket gyártó cég neve
E85 Kit A készülék neve
Finomhangolás Milyen módon lehet beállítani az átalakítót?
Hidegindítás Fel van-e készítve az átalakító arra, hogy a hideg motornak több üzemanyagot juttasson
Extra hidegindítás Extrém hidegben, vagy rosszul beállított hidegindítási paraméterek esetén, van-e lehetőség az eredeti beállítást felülbírálva, mégtöbb üzemanyagot juttatni a motorba
Melegedési szakasz dúsítás Mikor a motor még nem üzemmeleg, célszerű más keverékkel üzemeltetni, mint mikor már elérte az üzemi hőmérsékletét. Egyes átalakítók nem foglalkoznak ezzel a fázissal, van ahol fix extra dúsításról beszélhetünk, és van ahol dinamikusan történik az extra üzemanyag adagolásan pl hőmérséklet alapján.
Motorhőmérséklet mérés Milyen módon állapítja meg az átalakító a motor aktuális hőmérsékletét. Sokszor egy külön hőszenzort használnak erre a célra, és van, hogy a gépkocsi hőgombájának jelét dolgozzák fel.
Keverék szabályozás Mi alapján szabályozza az átalakító a motorba juttatott extra üzemanyag mennyiségét. A legegyszerűbb eset, ha egy előre beállított fix dúsítási értékkel számol az átalakító. Egyes kitek a lambdaszonda jele alapján dolgoznak, mások külön üzemanyagszenzort is bevetnek.
E85-benzin átállás Hogyan történik az E85- és a benzinüzem közötti átállás? Egyes gyártók külön kapcsolót rendszeresítettek erre a célra, mások készülékei automatikusan átállnak.
Sport mód Támogatja-e az átalakító a Sport üzemmódot, azaz mikor nagyobb terhelés alatt némi extra üzemanyagot juttatunk a motorba, nagyobb teljesítmény érve el ezzel.
Eco mód Támogatja-e az átalakító az Eco, azaz takarékos üzemmódot. Ez annyit tesz, hogy ha huzamosabb ideig kevésbé terheljük a motort, az átalakító visszavesz kicsit a dúsításból, így megtakaríthatunk valamennyi üzemanyagot - jellemzően autópályás közlekedéskor.
Élő monitorozás Van-e lehetőség a készülék és az autó aktuális paramétereinek monitorozására "élőben" - jellemzően egy csatlakoztatott számítógép segítségével.
Fogyasztásmérés Lehet-e a készülékkel, illetve az ahhoz adott programmal fogyasztást mérni.
Számítógép csatlakozás Van-e lehetőség az átalakító beállításait számítógépről módosítani, ha igen, milyen módon csatlakoztatható a készülék a számítógéphez?
Injektor típus Milyen típusú autókhoz használható a készülék? Központi injektoros, hengerenkénti befecskendezéses, vagy mindkettő?
Csatlakoztatás Az átalakítót milyen módon lehet beépíteni az autóba? A legtöbb esetben a gyári injektor csatlakozók "közé" kell bekötni a készüléket, de egyes gyártók az autó egy központi csatlakozóján keresztül módosítják az injektorok paramétereit.
Garancia Hány év garancia vonatkozik a készülékre.
Használati utasítás A kithez tartozó használati utasítás webes linkje.
Tanúsítvány / Típusjóváhagyás "Ha az etanol-átalakító típusjóváhagyási jelöléssel rendelkezik, akkor hivatalosan a gépjárműbe beszerelhető, azonban a tipusjóváhagyási jelölés nem pótolja a jármű jóváhagyott tulajdonságainak megváltozásai miatti esetleges további hatósági eljárás szükségességét. Ennek mértékéről, szükségességéről a jármű gyártója, forgalmazója hivatott nyilatkozni."